BEVAR RETTEN TIL RETFÆRDIG PENSION

Jytte, 64 år: Nu kan jeg nyde de frie år, jeg ikke fik i min ungdom

Jytte Rosenberg Larsen er 64 år og økonoma fra Fredericia. Hun er en af de danskere, der har fået ret til tidlig pension.

"Jeg kan stadig mærke, jeg er slidt. Men min fysik har det så meget bedre nu. Og nu kan jeg nyde de frie år, jeg ikke fik i min ungdom.", siger Jytte Larsen

Jeg har elsket mit fag og elsket at arbejde. Jeg har mødt så mange fantastiske kolleger. Men det er fysisk hårdt at arbejde i store køkkener.

Derfor blev jeg lykkelig, da jeg fik Arne-pensionen. Endelig havde jeg præsteret nok.

Jeg flyttede hjemmefra som 16-årig og begyndte at arbejde fuld tid. Det stoppede jeg ikke med, før jeg blev 63 og gik på delpension.

Livet er andet end skole og job. Det er vigtigt, at vi, der har arbejdet lige siden teenageårene, også når at opleve det. Vi fortjener at nyde pensionisttilværelse

Jytte Rosenberg Larsen, 64 år

Det var forbundet med en vis angst, da jeg skulle trække mig tilbage. Jobbet havde jo været min hverdag i næsten 50 år.

Men jeg kunne ikke fysisk udføre det længere. I min fritid måtte socialt samvær og interesser ofte vige, fordi jeg skulle have tid til at komme mig.

Og få behandlinger af ryg og skuldre. Det var ikke sjovt længere. Min kvote var brugt.

Livet er andet end skole og job. Det er vigtigt, at vi, der har arbejdet lige siden teenageårene, også når at opleve det. Vi fortjener at nyde pensionisttilværelsen.

Jeg kan stadig mærke, jeg er slidt. Men min fysik har det så meget bedre nu. Og nu kan jeg nyde de frie år, jeg ikke fik i min ungdom.