BEVAR RETTEN TIL RETFÆRDIG PENSION

Robert, 62 år: Man skal ikke blive ved, til man sidder i en kørestol

Robert Colmorten er VVS’er fra Valby og en af de danskere, som har fået ret til tidlig pension efter 40 års hårdt arbejde på byggepladser

"Jeg synes, man skal have ret til et liv, hvor man kan være et nogenlunde helt menneske, når man stopper med at arbejde. Man skal ikke blive ved, til man sidder i en kørestol.", siger Robert

Folk i min branche er startet som teenagere og har knoklet med et hårdt arbejde fra dag 1.

Det bliver til rigtigt mange år på arbejdsmarkedet. Så må det også være fair nok, at man kan stoppe, før man er helt slidt ned.

Jeg var 15, da jeg startede som arbejdsdreng. Det er heldigvis ikke et udtryk, man hører længere.

Jeg så Søren Pape sige, at det ikke er rimeligt, at folk på Arne-pension lever for andres penge. Det var godt nok respektløst.

Robert Colmorten

Siden jeg blev udlært som blikkenslager, har jeg arbejdet på byggepladser i 40 år. Det er hårdt fysisk arbejde hver dag.

Jeg har fået skiftet et knæ for et par år siden, og jeg har slidgigt alle mulige steder.

Jeg synes, man skal have ret til et liv, hvor man kan være et nogenlunde helt menneske, når man stopper med at arbejde. Man skal ikke blive ved, til man sidder i en kørestol.

Jeg så Søren Pape sige, at det ikke er rimeligt, at folk på Arne-pension lever for andres penge. Det var godt nok respektløst.

25 danskere der har fået ret til tidlig pension

Susanne Schlüter
Susanne Schlüter

Jeg har et brud på den ene ryghvirvel, og min nakke og skuldre er godt slidte. Efter at have stået ved stolen i mange timer havde jeg det rigtig skidt, når jeg kørte hjem. Det er alt sammen blevet betydeligt bedre, siden jeg stoppede!

Grethe Villadsen
Grethe Villadsen

Pensionister feder sig ikke for andres penge. Vi har betalt og opbygget velfærdssamfundet!

Claus Bo Hansen, 63 år
Claus Bo Hansen, 63 år

I dag bliver jeg nemmere træt og har lettere til stresssymptomer end tidligere. Det er nok ikke så mærkeligt efter næsten 48 år på arbejdsmarkedet!

Jytte Rosenberg Larsen
Jytte Rosenberg Larsen

Livet er andet end skole og job. Det er vigtigt, at vi, der har arbejdet lige siden teenageårene, også når at opleve det. Vi fortjener at nyde pensionisttilværelse!

Pia Gejsing
Pia Gejsing

Jeg har arbejdet, siden jeg var 15. Som 18-årig blev jeg uddannet som sygehjælper, og det er altså en hård omgang både fysisk og mentalt!

Tonny Brown Rasmusen
Tonny Brown Rasmusen

Der er meget snak om det grå guld. Men det har jeg ikke mærket meget til. Jeg bliver hele tiden valgt fra på alder!

Susanne Rose Feldstein
Susanne Rose Feldstein

Jeg kan tids nok blive syg og en større belastning for samfundet. Det er ikke spor fornuftigt at holde folk på arbejdsmarkedet, indtil vi får så store skavanker, at vi ikke kan passe os selv!

Susanne Bak
Susanne Bak

Vi er mange fra min generation, som er nedslidt. Dem, der har læst på universitetet, kan måske holde til at arbejde, til de er 70. Men det kan vi med et fysisk hårdt og langt arbejdsliv altså ikke!

Steen Jørgensen
Steen Jørgensen

Nu skal det ikke lyde som ynk, men ryggen er ikke, hvad den har været, min nakke er slidt, min højre skulder virker ikke som den skal, og så har jeg fået to nye knæled og venter på at få skiftet en hofte!

Rikke Kristensen
Rikke Kristensen

Slidgigt i begge hofter og det ene knæ. Der er i hvert fald ingen chance for, at jeg kunne holde til det længere.!

Mona Mejlby
Mona Mejlby

Pape og Vanopslagh er jo nogle unge mænd. De ved ikke, hvordan det er at tilbringe fem årtier på et arbejdsmarked, der ikke altid har været så godt, som det er nu!

Klaus Søe
Klaus Søe

Det er aldeles provokerende, at politikere som Søren Pape og Alex Vanopslagh kan stå og føre sig frem med, at tidlig pension er for andres penge. De har begge benyttet sig af vores uddannelsessystem med SU og andre støtteordninger. Den eneste forskel er, at jeg har været med til at betale, siden jeg gik i lære som 16-årig!

Jørn Nehlsen
Jørn Nehlsen

Jeg søgte Arne-pension, fordi jeg ikke kan se ud i fremtiden. Jeg ved ikke, hvordan jeg har det i morgen eller om et halvt år. Jeg læste for nylig en historie om en kvinde i Vejle, der blev jagtet af jobcenteret, selvom hun var dødssyg!

Johnny Johan Kristensen
Johnny Johan Kristensen

Arne-pensionen er en sikkerhedsventil. Jeg håber, jeg ikke får brug for den! De politikere, der vil tage muligheden for Arne-pension væk igen, skulle skamme sig. Især Søren Pape. Han burde vide bedre!

Jørgen Kristian Henriksen
Jørgen Kristian Henriksen

Jeg ville hjertens gerne have arbejdet et par år mere, hvis mit helbred havde tilladt det. Jeg har altid fundet fornøjelse i at løse mine opgaver. Men smerterne i ryggen er blevet for slemme til, at jeg kunne fungere ordentligt!

Iver Thomsen
Iver Thomsen

Politikerne, de kan jo gå på pension, når de er 60. Og få en fed pension af staten. Så skal de heller ikke tvinge os andre til at arbejde, til vi er helt slidt op!

Jens Christian Kjeldsen
Jens Christian Kjeldsen

Jeg synes efterhånden, jeg har taget min tørn, og det kan også mærkes på min krop. Jeg vil gerne nå at opleve noget sammen med min kone, mens jeg stadig kan. Det er meget usympatisk, at nogle partier vil fjerne Arne-pensionen.

Ib Hansen
Ib Hansen

Det er ikke altid, politikerne ved, hvad de snakker om. Der er nogle partier, der åbenbart ikke kender til at have problemer med kroppen, når de vil fjerne Arne-pensionen igen. I dag ønsker jeg mig, at der havde været mere omtanke om vores arbejdsmiljø!

Flemming Steen Jensen
Flemming Steen Jensen

Når nogle partier vil rulle muligheden for tidlig pension tilbage, udstiller de bare, hvor langt de er fra det rigtige arbejdsmarked. Vi har brug for det!

Gitte Svensson, 61 år, optiker/dagplejer
Gitte Svensson, 61 år, optiker/dagplejer

Efter kemoterapi og strålebehandling husker jeg ikke så godt længere og har svært ved at lære nye ting. Jeg er blevet opsagt flere gange. Jeg var glad, da jeg fik bevilliget Arne-pension. Desværre kan ikke bruge den, før jeg er fyldt 64. Så der er lang vej endnu!

Flemming Jørgen Hansen, 65 år
Flemming Jørgen Hansen, 65 år

De politikere, der står og taler om raske mennesker på pension, må jo tro, at mursten stabler sig selv!

Bjarne Smedegaard
Bjarne Smedegaard

Det må have været en stor kamel at sluge for Venstre at anerkende Arne-pensionen. De prøver at samle stemmer. Jeg håber, de fleste vil huske, hvad Venstre før har sagt om den!

Bjarne Rasmussen
Bjarne Rasmussen

For faen, jeg var lettet, da jeg fik Arne-pensionen. Jeg har jo længe været nervøs for, om jeg kan arbejde, til jeg er 67. Selvfølgelig er det ikke nogen kongeløn, men får, men man kan holde udgifterne for døren, hvis smerterne bliver for store til at arbejde

Mary-Ann Warthe Søgaard
Mary-Ann Warthe Søgaard

De politikere, der vil af med Arne-pensionen igen, skulle skamme sig. De har jo sikret deres egen pension på nogle helt andre vilkår. Måske skulle vi give dem en maksudbetaling på 13.740 kroner!

Annemette Eichner
Annemette Eichner

Jeg har aldrig ønsket at være leder. At komme væk fra patienterne. Det er jeg så glad for, jeg aldrig kom. Men det har betydet, at jeg har skullet klare de hårdeste ting ved jobbet i hele mit arbejdsliv!